FAQ

Frequently asked questions.

//

BRÖLLOP

Var någonstans fotar du?


På valfri plats! Jag fotar lika gärna hemma i Borås som resten av Sverige. Resa och boende debiterar jag. Hör av er så pratar vi mer om detta.
Vad händer vid väder & oväder?


Det blir alltid ett väder den dagen ni gifter er. Ibland är det strålande sol, ibland snö, ibland duggregn, ibland storm. Det allra vackraste sammetslena ljuset får man de molniga dagarna. De dramatiska himlarna vid åskoväder. Jag fixar paraplyn för skydd både mot regn och till och med för starkt solsken. Förutom paraplyer använder vi träd, tak, tunnlar och liknande. Och blir det strålande sol går det också utmärkt!
Redigeras bilderna?


Alla bilder redigeras och levereras cirka fyra veckor efter bröllopet. Bilderna skickas hem till er på ett tjusigt USB. Ni kommer även att få bilderna på ett privat onlinegalleri, som kan delas med familj och vänner. Bilderna är anpassade både för utskrifter och för att kunna användas på webben.
Kan vi skräddarsy vårt eget paket?


Givetvis! Maila mig era förslag och önskemål så fixar vi en egen design. Jag är helt och hållet er från det att avtalet är signerat och bokningsavgiften [30% av paketpriset] är betald.
Album och fine art prints?


Yes! Jag arbetar med leverantörer, som levererar mycket hög kvalité på sina produkter. Priserna varierar beroende på antal sidor i albumet och storlek på printarna. Vi går igenom detta när vi ses och då får ni se och känna på produkter.
Träffas vi innan bröllopsdagen?


Indeed. Vi ses över en kopp och pratar igenom er bröllopsdag, önskemål, förväntningar och en massa annat. Ni kommer även att få en bildvisning av tidigare bröllop och andra lovely fotograferingar jag har i min portfolio.


FAMILJ & PAR

Var sker fotograferingen?


På en himla vacker plats! En plats, som ni gillar och där ni trivs. Eller så tipsar jag om ställen. Vid par- och familjefotograferingar är det vanligt att vara utomhus där det finns utrymme och oändlig takhöjd, som bjuder in till det mesta för både stora och små. Eller så kör vi en "hemma hos vår familj". Kanske vill ni fånga livet som det är, prick just nu. Bilder av er i ert hem, i vardagsrummet, vid nattning av kidsen, lek på golvet. En dokumentär fotografering där bilderna, efter flera decennier, hjälper er att minnas barndomen, vilka leksaker ni hade, dåtidens trender - hur livet såg ut. Ni bestämmer tid och plats så kommer jag.
Vad gör vi vid oväder?


Vi fotar ändå! Eller så bokar vi om och inväntar ett annat väder.
Vad ska vi ha på oss?


Kläder ni gillar och som ni trivs i är det allra viktigaste. Jag brukar däremot avråda från att ha på sig kläder med stora, galna neonfärgade tryck. Sådana tryck kan lätt stjäla uppmärksamheten i bilden. Ta gärna med er ombyten för att få en variation i bilderna.